|
|
|
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére.
Lezárás
A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az ü... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a m... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
1 kk. szalicil.
1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... mogyoróolaj, 12,5 dkg marhahús, 4 szál újhagyma, 10 dkg kelkáposzta, 1/2 - 1/2 piros és zöld húsú paprika, 1 liter zöldségleves (lehet kockából), 1 ek szilvaszósz, 1-1 ek hoisin és szójaszósz, 1 szirupban eltett gyömbérdió - aprítva, 5 dkg beáztatott üvegtészta
Dörzsöljük el a fokhagymát a sóval, forrósítsuk fel a mogyoróolajat a wokban, pirítsuk meg benne a fokhagymát,... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, bő 1 dl langyos tej, 1/2 kocka, élesztő, 1 csipet só, 1/2 ek cukor
A töltelékhez: 1-1 ek szezámolaj, 12,5 dkg darált hús, 1/2 fej felaprított vöröshagyma, 1 felaprított, szirupban eltett gyömbérdió, 2 ek felaprított dió, 1 késhegynyi ötfűszerpor, 1 ek szójaszósz, 1 ek hoisinszósz, néhány csepp ecet, só szecsuani bors
A lisztből a többi hozzávalóval dagas... |
|
|
|
|
|
|
|
... szükséges idő: kb. 3/4 óra
Adagonként kb. 850 kcal
Illik hozzá egy csésze tea
Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött kelt tészta, 2 ek sertészsír, 12,5 dkg datolya, 5 dkg szirupban eltett gyömbérdió, 5 dkg sós mogyoró, 1 ek ecet, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 kk curry, 1 csipet só
A tésztát hagyjuk megkelni, majd nyújtsuk ki és vágjunk belőle négyze... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 kk. szalicil.
1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg gyümölcs, 2.25 kg cukor, 8 dl víz, 1 kk. szalicil. 1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése: A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 íz... |
|
|
|
|
|
|
|
... kg gyümölcs, 2.25 kg cukor, 8 dl víz, 1 kk. szalicil. 1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése: A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 íz... |
|
|
|
|
|
|
|
... így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére
tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerû
a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben
feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre
használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve
feszítsük az üveg szá... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózo... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg Graham-liszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 2 csapott kiskanál gyömbérpor, 2 szép körte, 1o-1o dkg cukor és méz, 1 tojás, 0, 75 dl tej, kis darabka szirupban eltett gyömbér
Egy kb. 1, 2 literes püspökkenyér-formát 2 dkg vajjal kikenünk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával meg a gyömbérporral egy tálban összekeverjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózo... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg Graham-liszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 2 csapott kiskanál gyömbérpor, 2 szép körte, 1o-1o dkg cukor és méz, 1 tojás, 0, 75 dl tej, kis darabka szirupban eltett gyömbér
Egy kb. 1, 2 literes püspökkenyér-formát 2 dkg vajjal kikenünk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával meg a gyömbérporral egy tálban összekeverjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... ,,spájzokban" derengve várakozott. A háziasszonyok a nyár folyamán nagy befőzéseket tartottak.
a.a korai eper dzsemtől a sárgabarack lekváron át a hecsedli lekvárig, a szirupban eltett zöld diótól, dinnye héjtól, a birsalma sajtig,
b.a ,,kvodlibeten" ledarált paradicsomtól, a savanyú uborkáig, a tölteni való paprikától, a lecsóig,
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... árnyalatot adhat akár egy krumplipürének, krémlevesnek vagy rizottónak is. Nem beszélve az édességfrontról.
A körte Szép Heléna módra klasszikus francia desszert: sűrű, édes, vaníliás szirupban posírozott gyümölcs, amelyet vaníliafagylalttal és forró csokoládéöntettel tálalnak. A modern francia konyhaművészet legendás alakja, Auguste Escoffier kreálta Párizsban, az 1864-ben... |
|
|
|
|
|