Belépés
Praktikák
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Savanyúságok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
A tartósítás
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére.

Lezárás
A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az ü...
Arab etelek
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem

Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a m...
Cukorban eltett gyümölcsök
...
1 kk. szalicil.

1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.

Elkészítése:

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe...
Marhahúsleves
... mogyoróolaj, 12,5 dkg marhahús, 4 szál újhagyma, 10 dkg kelkáposzta, 1/2 - 1/2 piros és zöld húsú paprika, 1 liter zöldségleves (lehet kockából), 1 ek szilvaszósz, 1-1 ek hoisin és szójaszósz, 1 szirupban eltett gyömbérdió - aprítva, 5 dkg beáztatott üvegtészta

Dörzsöljük el a fokhagymát a sóval, forrósítsuk fel a mogyoróolajat a wokban, pirítsuk meg benne a fokhagymát,...
Töltött gőzgombóc
... dkg liszt, bő 1 dl langyos tej, 1/2 kocka, élesztő, 1 csipet só, 1/2 ek cukor
A töltelékhez: 1-1 ek szezámolaj, 12,5 dkg darált hús, 1/2 fej felaprított vöröshagyma, 1 felaprított, szirupban eltett gyömbérdió, 2 ek felaprított dió, 1 késhegynyi ötfűszerpor, 1 ek szójaszósz, 1 ek hoisinszósz, néhány csepp ecet, só szecsuani bors

A lisztből a többi hozzávalóval dagas...
Gyömbéres datolyás párnácskák
... szükséges idő: kb. 3/4 óra
Adagonként kb. 850 kcal
Illik hozzá egy csésze tea

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött kelt tészta, 2 ek sertészsír, 12,5 dkg datolya, 5 dkg szirupban eltett gyömbérdió, 5 dkg sós mogyoró, 1 ek ecet, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 kk curry, 1 csipet só

A tésztát hagyjuk megkelni, majd nyújtsuk ki és vágjunk belőle négyze...
Cukorban eltett gyümölcsök
...
1 kk. szalicil.

1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.

Elkészítése:

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 ízbe...
Befőzési tanácsok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Befőzési tanácsok
... kivéve, ahol a recept így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerű a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla...
Cukorban eltett gyümölcsök
... kg gyümölcs, 2.25 kg cukor, 8 dl víz, 1 kk. szalicil. 1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése: A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 íz...
Cukorban eltett gyümölcsök
... kg gyümölcs, 2.25 kg cukor, 8 dl víz, 1 kk. szalicil. 1 kg apró gyümölcshöz mindig 1.5 - 2 dl víz, és 50-75 dkg cukor kell.
Elkészítése: A gyümölcsöt megtisztítjuk, kimagozzuk, a szirupban felfőzzük, és kiszedve üvegekbe rakjuk, a szirupot tovább főzve sűrűbbé tesszük, és hidegen a gyümölcsre öntjük. (Abban az esetben, ha a gyümölcsnek sok leve volna, a szirupot naponta 3 íz...
Befõzési tanácsok
... így írja elő -, hanem csak a gyümölcs tetejére
tegye, és az üveg felbontása után ezt a réteget távolítsa el. Célszerû
a tartósítószert egy kevés rumban, alkoholban, szirupban vagy ecetben
feloldva önteni a befőtt, savanyúság stb. tetejére. A lekötésre
használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve
feszítsük az üveg szá...
Különc bárány
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózo...
Körtés-gyömbéres teakenyér
... dkg Graham-liszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 2 csapott kiskanál gyömbérpor, 2 szép körte, 1o-1o dkg cukor és méz, 1 tojás, 0, 75 dl tej, kis darabka szirupban eltett gyömbér

Egy kb. 1, 2 literes püspökkenyér-formát 2 dkg vajjal kikenünk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával meg a gyömbérporral egy tálban összekeverjük....
Különc bárány
... hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózo...
Körtés-gyömbéres teakenyér
... dkg Graham-liszt, 1 csapott kiskanál sütőpor, 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 2 csapott kiskanál gyömbérpor, 2 szép körte, 1o-1o dkg cukor és méz, 1 tojás, 0, 75 dl tej, kis darabka szirupban eltett gyömbér

Egy kb. 1, 2 literes püspökkenyér-formát 2 dkg vajjal kikenünk. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával meg a gyömbérporral egy tálban összekeverjük....
Spájzolj be...
... ,,spájzokban" derengve várakozott. A háziasszonyok a nyár folyamán nagy befőzéseket tartottak.

a.a korai eper dzsemtől a sárgabarack lekváron át a hecsedli lekvárig, a szirupban eltett zöld diótól, dinnye héjtól, a birsalma sajtig,

b.a ,,kvodlibeten" ledarált paradicsomtól, a savanyú uborkáig, a tölteni való paprikától, a lecsóig,
|...
x
... árnyalatot adhat akár egy krumplipürének, krémlevesnek vagy rizottónak is. Nem beszélve az édességfrontról.
A körte Szép Heléna módra klasszikus francia desszert: sűrű, édes, vaníliás szirupban posírozott gyümölcs, amelyet vaníliafagylalttal és forró csokoládéöntettel tálalnak. A modern francia konyhaművészet legendás alakja, Auguste Escoffier kreálta Párizsban, az 1864-ben...
1 2 
Címkék: Szép Heléna, Auguste Escoffier, gyümölcs tetejére, üveg felbontása, réteget távolítsa, kevés rumban, lekötésre használt, üveg szájára, összes fűszert, gyümölcsöt megtisztítjuk, szirupban felfőzzük, szirupot tovább, gyümölcsre öntjük, szirupot naponta, többi hozzávalóval, tésztát hagyjuk, kétféle lisztet, tálban összekeverjük, nyár folyamán, korai eper, sárgabarack lekváron, hecsedli lekvárig, szirupban eltett, birsalma sajtig, savanyú uborkáig, tölteni való, körte Szép, modern francia, zöldpetrezselyem, édességfrontról, tartósítószert, szódabikarbóna, konyhaművészet, krumplipürének, paradicsomtól, megnedvesítve, marhahúsleves, háziasszonyok, összekeverjük, gyömbérporral, mogyoróolajat, megtisztítjuk, krémlevesnek, savanyúságok, püspökkenyér, hozzávalóval, zöldségleves, szilvaszósz, gyümölcsnek, gyümölcshöz, töltelékhez, forrósítsuk, kelkáposzta, elkészítése, felaprított, ötfűszerpor, összetörjük, befőzéseket, sárgabarack, hoisinszósz, kvodlibeten, vöröshagyma, mogyoróolaj, szójaszósz, fokhagymát, szezámolaj, késhegynyi,
© 2013 TVN.HU Kft.